There is a license error on this site:
License has expired, This site has not been activated, go to the administrative user interface to activate this site (https://veroprod-renewal.azurewebsites.net/)
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Asunto ja auto - Veronmaksajain Keskusliitto ry

TÄMÄ SIVUSTO EI OLE ENÄÄ KÄYTÖSSÄ. Siirry Veronmaksajien verkkosivuille »

Asunto ja auto

Asunnon hankkimiseen, käyttöön ja myymiseen liittyy erilaisia veroja ja verovähennyksiä.

Varainsiirtoveroa maksetaan kiinteistön sekä asunto-osakeyhtiön osakkeiden kaupassa. Tietyt edellytykset täyttävä ensi-asunnon ostaja on kuitenkin vapautettu varainsiirtoverosta.

Oman vakituisen asunnon hankkimiseen otetun asuntolainan koroista voi vähentää osan verotuksessa. Kun kotiin tai vapaa-ajanasunnolle ostaa palveluja, voi osan kuluista vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Asunnon myynnistä saatava voitto on verotonta, jos asunnon omistaja on käyttänyt omistamaansa asuntoa omistusaikanaan yhtäjaksoisesti kaksi vuotta omana tai perheensä vakituisena asuntona.

Auton hankintaan ja käyttöön liittyviä veroja ovat mm. autovero ja ajoneuvovero. Bensiinistä ja dieselistä maksetaan energiaveroja.

Tulosta

Vanha sukumökki – lahjaksi, myyntiin vai vuokralle, Veronmaksajien Georg Rosbäck?

Onko sukumökkisi jäämässä tyhjilleen? Mitä veroasioita kannattaa ottaa huomioon, jos mökki lahjoitetaan sukulaiselle, myydään tai laitetaan vuokralle? Asiantuntijana verojuristi Georg Rosbäck, toimittaja Satu Alavalkama, kesto 30 min.  Kuuntele podcast

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.