There is a license error on this site:
License has expired, This site has not been activated, go to the administrative user interface to activate this site (https://veroprod-renewal.azurewebsites.net/)
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Kesätyö ulkomailla - Veronmaksajain Keskusliitto ry

TÄMÄ SIVUSTO EI OLE ENÄÄ KÄYTÖSSÄ. Siirry Veronmaksajien verkkosivuille »

Kesätyö ulkomailla

Lähdetkö työharjoitteluun tai kesätöihin ulkomaille? 

• Jos menet ulkomaille kesätöihin, selvitä kohdemaasta, miten sinua siellä verotetaan ja mitä ilmoituksia sinun pitää antaa. Jos työ liittyy opiskeluusi, on mahdollista, että sinua verotetaan kevyemmin tai ei ollenkaan. Ota siis mukaan todistus opiskelusta, esimerkiksi opiskelijakortti tai oppilaitoksen antama todistus. 

Ulkomailla suomalaisesta verokortista ei ole hyötyä

• Jos työskentelet ulkomailla alle kuusi kuukautta, palkka on yleensä veronalaista sekä työskentelyvaltiossa että Suomessa. Jos työskentelysi kestää kauemmin, palkka voi olla verovapaata Suomessa ns. kuuden kuukauden säännön nojalla. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että työskentelyvaltiosi on voinut verottaa palkkaasi. Jos esimerkiksi palkka on työskentelyvaltiossa verovapaata sen vuoksi, että verosopimuksen opiskelija-artikla estää tulon verotuksen, verotetaan palkka normaalisti Suomessa. 

• Jos työskentelysi ulkomailla kestää vain muutaman kuukauden, palkkatulot ulkomailta ovat aina veronalaisia myös Suomessa. Et joudu kuitenkaan tuplaverotuksen kohteeksi, vaikka olisit joutunut maksamaan veroa työskentelyvaltiossa. Suomi asuinvaltionasi poistaa kaksinkertaisen verotuksen.

Ulkomailta saadut palkkatulot pitää lisätä veroilmoitukseen.

• Jos menet loppuvuodesta töihin Suomessa, sinun kannattaa hakea sitä varten uusi verokortti.  Muista kertoa, että olet ollut töissä ulkomailla, niin sinulle osataan laskea oikea veroprosentti.  

• Sinun tulee ilmoittaa ulkomailla ansaitsemasi palkka myös Suomen veroilmoituksella, vaikka olisit joutunut ilmoittamaan tulot myös työntekovaltiossa. Ilmoita saatu bruttopalkka sekä ulkomaille maksettu vero. Säilytä työnantajaltasi saamasi palkkakuitit ja muut tositteet.

Päivi Kaari, johtava verojuristi
Veronmaksajain Keskusliitto

Piirros Tarmo Koivisto

Artikkeli on päivitetty 21.12.2021.  

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.