There is a license error on this site:
License has expired, This site has not been activated, go to the administrative user interface to activate this site (https://veroprod-renewal.azurewebsites.net/)
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Verottajalta lisäaikaa lakon myöhästyttämille veroilmoituksille ja hakemuksille - Veronmaksajain Keskusliitto ry

TÄMÄ SIVUSTO EI OLE ENÄÄ KÄYTÖSSÄ. Siirry Veronmaksajien verkkosivuille »

Verottajalta lisäaikaa lakon myöhästyttämille veroilmoituksille ja hakemuksille

24.02.2023  |  Uutiset

Kuljetusalan lakon vuoksi paperilla lähetetty veroilmoitus tai hakemus voi saapua verottajalle myöhässä. Verohallinto tiedottaa, että se ottaa palvelussaan huomioon kuljetusalan lakon vuoksi syntyneet postin kulun viiveet.

Verovelvollisille ei tule myöhästymismaksua postitse myöhässä saapuvista veroilmoituksista kahden viikon ajalta eli 14.3. saakka. Myöskään energiaveron palautushakemusta ei hylätä, jos se saapuu viimeistään 14.3.

Tiistaina 28.2. osalla verovelvollisista on arvonlisäveroilmoituksen, veroilmoituksen tai energiaveron palautushakemuksen määräpäivä.

  • Alv-ilmoitukset: Jos olet lähettänyt ilmoituksen postitse ja se saapuu viimeistään 14.3., Verohallinto poistaa myöhästymismaksun ilmoitukseltasi. Myöhästymismaksu näkyy hetken asiakastiedoissasi, mutta se poistetaan automaattisesti eikä sinun tarvitse olla asiasta yhteydessä Verohallintoon. Muista kuitenkin maksaa arvonlisävero ilmoituksesi mukaisesti viimeistään määräpäivänä 28.2. ja käyttää oma-aloitteisten verojen viitenumeroa.

  • Metsätalouden veroilmoitukset sekä verotusyhtymien (maatalous-, metsä- ja kiinteistöyhtymien) veroilmoitukset: Verohallinto ei määrää myöhästymismaksua, jos ilmoitus on saapunut viimeistään 14.3. Sinun ei tarvitse olla asiasta yhteydessä Verohallintoon.

  • Energiaveron palautushakemukset: Jos olet lähettänyt ilmoituksen postitse ja se saapuu Verohallintoon viimeistään 14.3., hakemustasi ei hylätä viivästymisen vuoksi. Sinun ei tarvitse olla asiasta yhteydessä Verohallintoon.

Verohallinto suosittelee, että veroilmoitukset ja hakemukset tehdään ensisijaisesti Omavero-palvelussa. Jos asiakas ei pysty asioimaan sähköisesti, postitse saapuville ilmoituksille ei tule viivästysseuraamuksia kahden viikon ajalta eli 14.3. saakka.

Lähde: Verohallinto

Satu Alavalkama

 

 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.