There is a license error on this site:
This site has not been activated, go to the administrative user interface to activate this site (https://veroprod-renewal.azurewebsites.net/)
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Kokemuksia Vero2018-tapahtumasta - Veronmaksajain Keskusliitto ry

TÄMÄ SIVUSTO EI OLE ENÄÄ KÄYTÖSSÄ. Siirry Veronmaksajien verkkosivuille »

Kokemuksia Vero2018-tapahtumasta

Vero2018-tapahtuman kävijöitä

Oma talous, sijoittaminen ja verotus vetävät Vero2018-tapahtumaan hyötytiedosta kiinnostuneita kävijöitä.

Pitkän linjan sijoittajan salkussa osakkeita ja rahastoja

Jämsäläisen Voitto Takalan sijoitussalkusta löytyy sekä osakkeita että rahastoja. ”Ensimmäiset osakkeeni hankin jo vuosikymmeniä sitten, kun Kansallisosakepankki järjesti vuonna 1994 Kansallisannin. Nyt salkussa on useampien yhtiöiden osakkeita."

Voitto Takala

Voitto Takala

"Olen kiinnostunut sekä osinko- että kasvuyhtiöistä. Tänä keväänä osinkoja onkin luvassa mukavasti. Osinkotuotoilla hankin todennäköisesti uusia osakkeita.”

”Rahastoista etf-rahastot ja osakerahastot tuovat salkkuni globaalia hajautusta. Rahastoissa pitää kiinnittää huomiota kuluihin”, Voitto Takala sanoo.

”Sijoita, mutta muista hajauttaa.”

Pääkirjanpitäjä säästää rahastoihin

Akavan pääkirjanpitäjä Ulla Halonen säästää rahastoihin. ”Oma asunto on merkittävin sijoitukseni kuten useimmilla muillakin suomalaisilla.”

Ulla Halonen

Ulla Halonen

”Säästän säännöllisesti oman pankkini rahastoihin. Osakesijoituksia olen harkinnut, mutta se vaatisi enemmän viitseliäisyyttä ja asioiden selvittämistä.

Olen kiinnostunut säästämisestä ja sijoittamisesta ennen kaikkea työni vuoksi. Vero2018-tapahtumassa käyn kuuntelemassa asuntosijoittamiseen liittyviä esityksiä.

Yrittäjiä kannustan säästämään ja sijoittamaan. Säästöistä saa lisäturvaa eläkepäiville.”

Opiskelija innostui sijoittamisesta

Opiskelija Jesse Eklund Espoosta on harrastanut sijoittamista vuoden verran. ”Sijoitussalkussani on indeksirahastoja ja kymmenen eri yhtiön osakkeita. Nokia oli ensimmäinen osakesijoitukseni.” 

Jesse Eklund

Jesse Eklund

Kipinä sijoittamiseen syttyi Laurea-ammattikorkeakoulussa, jonka kursseilla on käsitelty sijoittamista. ”Työskentelen opintojen ohessa pankissa, joten sieltäkin saan lisää tietoa.”

”Uusia sijoituskohteita ei ole tällä hetkellä harkinnassa. Tosin Orion on kyllä mielenkiintoinen yhtiö.

En ole myymässä sijoituksiani, tarkoitukseni on pitää ne pidemmän aikaa. Oma asuntokin on mietinnässä. Sitä varten minulla ASP-tili. ”

Bukowskis arvioi tapahtumassa taidetta ja esineitä

Monilla suomalaisilla on kodeissaan aarteita, joiden tunnistamiseen tarvitaan asiantuntijan harjaantunutta silmää. Arvokkaita esineitä löytyy kuolinpesistä. Toisinaan arvioitavaksi päätyy kokonaisia koteja.

Joachim Borgström

Joachim Borgström

”Kodeissa on tauluja, valaisimia, mattoja, kelloja, antiikkia, designesineitä, astioita – monenlaisia esineitä ja tavaroita, joiden arvoa omistajat eivät välttämättä tiedä, sanoo Bukowskisin taideasiantuntija Joachim Borgström ja esittelee samalla messuosaston somisteena olevan 5 000–6 000 euron arvoisen Lisa Johansson-Papen valaisimen 1960-luvulta.

”Valaisin on myynnissä huhtikuussa järjestettävässä Modern Masters Helsinki -huutokaupassa.”

Monet messuvieraat näyttävät Borgströmille valokuvia esineistään. ”Teemme kuvien perusteella alustavan arvion esineen oletetusta markkina-arvosta.”

”Bukowskisin asiantuntijat arvioivat esineitä ilmaiseksi. Teemme myös kotiarviointeja eri puolella Suomea."

Osoitteeksi Elias.fi, kun tarvitset apua arkeen arvonlisäverottomasti

”Jos haluat ostaa palveluja kotiisi arvonlisäverottomasti, on osoitteesi elias.fi. Olemme koonneet sivustollemme tiedot niistä kodin palvelujen myyjistä, joilla on oikeus myydä palveluja arvonlisäverottomasti. Saat näistä palveluista myös kotitalousvähennyksen”, tutkija Taija Härkki Elias.fi-palvelusta kertoo. 

Taija Härkki

Taija Härkki

Sivustolta löytyy tällä hetkellä noin 600 yrityksen tiedot. ”Aivan kaikki kunnat eivät ole vielä mukana, mutta lisäämme yhteystietoja sitä mukaan, kun saamme niitä.”

”Palveluita voi ostaa alvitta, kun oma toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi vanhuuden, vamman tai sairauden vuoksi. Voit olla toipilas tai omaisen tai vauvan hoitamisesta uupunut”, Taija Härkki kuvaa.

Investium vertaa ja välittää sijoitustuotteita

”Välitämme ja vertaamme useiden eri finanssialan yhtiöiden tuotteita ja palveluita asiakkaillemme. Valikoimassamme on sekä kotimaisia että kansainvälisiä sijoitus- ja vakuutusratkaisuja”, Senior Advisor Antti Hemminki sanoo.

Anna Jansson ja Antti Hemminki

Myyntisihteeri Anna Jansson ja Senior Advisor Antti Hemminki esittelevät tapahtumassa Investiumin palveluita.

”Tällä hetkellä asiakkaat esittävät kysymyksiä etenkin osakkeista ja kiinteistöistä. Korkosijoitukset eivät ole nyt niin ajankohtaisia. Osingot kiinnostavat useimpia. Treidaajia on liikkeellä vähemmän.

”Pienilläkin summilla pääsee alkuun. Kuukaudessa voi sijoittaa rahastoon vaikkapa 20–200 euroa. Kiinteistörahastoihin pääsee kiinni noin 5 000 eurolla. Osakerahastoihin tarvitaan minimissään kertasijoituksena 500–1 000 euroa.”

Teksti: Minna Petäinen
Kuvat: Patrik Lindström

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.